Mám si zřídit reklamu za klik?

Jednou z možností jak zviditelnit svoje stránky nebo e-shop na Internetu je reklama za klik – tzv. PPC reklama. PPC je zkratka anglického "pay per click", což znamená platba za klik a charakterizuje tak její základní výhodu a to je, že platíte v okamžiku, kdy někdo klikne na vaši reklamu. Neplatíte tedy za zobrazení reklamy, ale za to, že na její obsah někdo zareagoval, projevil zájem a kliknul na vaše reklamní sdělení.

PPC reklama se realizuje nejčastěji prostřednictvím PPC systémů. Mezi nejčastější patří Sklik od Seznamu nebo Google Adwords od Googlu.

Mezi výhody, které obnáší tato reklama je její velmi přesné cílení. Vyberete si vhodná klíčová slova, na která se reklama zobrazuje. Kampaně jsou pod důkladnou kontrolou a jejich vyhodnocení je velmi snadné, jelikož máte k dispozici poměrně přesná čísla.
 

Co může být kamenem úrazu?

Výběr reklamní agentury, kterých je na českém trhu spousta, a hlavně nastavení její odměny za správu vašich reklamních kampaní. Pokud nemáte dostatek času věnovat se svým PPC kampaním, což je poměrně časově náročná záležitost a chcete se spolehnout na odborníky, aby případné špatné cílení reklamy neznamenalo pro vás výdej nemalých prostředků navíc, je zapotřebí zvážit mnohá kritéria správného výběru reklamní agentury. Jak na výběr vhodné agentury, tím se budeme zabývat v dalším příspěvku našeho blogu.
 
Druhou stranou mince je též zajistit, aby výše prokliků nebyla vyšší než zisky, které vzniknou na základě těchto inzerátů. Tzn., zaznamenáte-li 100 kliků na vaši reklamu a z nich vzejde 1 objednávka (za např. 300 Kč) Neměli byste nabídnout víc než 3 Kč za proklik, v opačném případě by vaše kampaň již nebyla výnosná.
 

Kde se Vaše reklama bude zobrazovat?

Způsob řazení inzerátů na stránce s výsledky vyhledávání je ovlivněn více faktory a také tím, kde se reklama zobrazuje (vyhledávací/obsahová reklamní síť).
 
Pozici reklamy ovlivňuje především tzv. Skóre kvality u Googlu nebo Koeficient kvality u Seznamu a hlavně cena, kterou nabídnete za klik. Skóre či koeficient kvality ovlivnuje řada dalších faktrorů jako je  míra pokliku a její historie, historie účtu, kvalita vstupní stránky a řada dalších.

Jak reklama za klik vypadá?

Její nejobvyklejší variantou je text. Jednoduchý Nadpis, Krátký popis a URL adresa. Její celý text je klikací přímo na Vaše stránky. Tady je nutno podotknout, že reklama slouží spíš pro prodej konkrétního produktu nebo služby, není vhodná k propagaci firmy jako takové. Stejně tak proklik by neměl vést na hlavní stránku, ale na vstupní stranu, která podává již konkrétní informaci o inzerované službě či produktu.

PPC-reklama-(2).png 

Spíše než stručný popis produktu a služby funguje pro zachycení pozornosti návštěvníka webu zmínění výhod jejich koupě a výzvy k akci. (Neužívají se výrazy jako "nabízíme", "vyrábíme", ale "vyzkoušejte", "vyberte si")
 
Nejdůležitější věcí je volba klíčových slov, na které se budou vaše inzeráty zobrazovat. Pokud jste zvolili poutavý inzerát, ale obsah stránek nekoresponduje s tím, co lidé skutečně hledají, mohou se vám prokliky značně prodražit a kampaň vám nepřinese požadované objednávky.

Odpověď zda jít do PPC reklamy ano či ne? 

Myslíme, že velmi úzké cílení, vhodná správa reklamní kampaně, včetně jejího pravidelného vyhodnocení s rychlými reakcemi na její vývoj a výsledky, přináší požadované efekty. Ve srovnání se SEO (optimalizací pro vyhledavače) lze její efekty i daleko dříve očekávat.
 

Vloženo: 19.2.2013 17:17:30

Značky: reklama na internetu, ppc
Sdílet tento článek:Přidat k Facebook Přidat k LinkedIn Přidat k Delicious Přidat k Twitter Přidat k Terchnorati Přidat k Digg Přidat k MySpace Přidat k Google Bookmarks



Komentáře
Best iPhone 8 Cases
The iPhone 8 and iPhone 8 Plus are more expensive for Apple to manufacture than the iPhone 7 and iPhone 7 Plus, according to component cost estimates research firm IHS Markit shared today with Bloomberg.
2.10.2017 5:32:19

Přidat komentář



 Security code

Poslední příspěvky

Jak zvýšit důvěru návštěvníků vašich webových stránek?
29.8.2013 16:38:09 (1)

Jaký obsah mohu na svých stránkách zveřejňovat?
25.3.2013 12:01:08 (2)

SEO vs PPC
3.3.2013 23:14:47 (1)

Mám si zřídit reklamu za klik?
19.2.2013 17:17:30 (1)

Co to znamená, když se řekne SEO?
23.1.2013 21:11:42 (1)