Jak zvýšit důvěru návštěvníků vašich webových stránek?

Osobní doporučení, aktualizace stránek, možnost obrátit se na konkrétního člověka, prokázaná legálnost podnikání a zveřejnění cen hrají podstatnou úlohu v tom, jak budou návštěvníci vnímat webové stránky a důvěřovat na nich zveřejňovaným údajům.

  1. Reference

Osobní doporučení jsou nezanedbatelnou věcí, která zvyšuje důvěryhodnost vašich stránek. Reálné zkušenosti s vašimi produkty a službami zveřejněné na stránkách nejen prokazují to, že návštěvník nebude vaším prvním zákazníkem, ale ukazují výhody vašich produktů a služeb, a to že jsou skutečně odzkoušené.

Tímto způsobem pak dávají „Reference“ návod, jak vaše služby nebo produkty využívat, a co všechno svým zákazníkům mohou přinést.

Nenechte se svými klienty a obchodními partnery jen chválit. Samotné pozitivní reference mohou působit nedůvěryhodně. Život je rozmanitý a nikdo není bez chyb. Ukažte, že právě do skutečného světa patříte, chyby děláte. Ukažte však, že tímto to u Vás nekončí. S nespokojenými zákazníky nadále komunikujete a vždy se snažíte o řešení. Ti budoucí právě toto ocení.
 
  1. Pravidelná aktualizace stránek

Nedílnou součástí posílení důvěry ve vaše stránky je jejich pravidelná aktualizace. Pokud si návštěvník všimne, že poslední zveřejněná „Novinka“ na Vašem webu je z loňského roku, může vzniknout pochybnost, zda v oboru stále působíte. Aktualizovaný web je důkazem toho, že ve své podnikání věříte a berete ho vážně.

No a nezanedbatelnou věcí je, že aktualizovaný obsah je vyhledávači považován za kvalitní, a to se odráží ve výsledcích hledání.
 
  1. Konkrétní osoba

Nenechte se na webu zastupovat jen kontaktním formulářem. Dejte svým zákazníkům pocit, že na druhé straně je konkrétní osoba, která jim naslouchá a ne robot s automatickými odpověďmi.

  1. Legálnost vaší činnosti

Prokažte svým zákazníkům legálnost vašeho podnikání a ukažte jim výpis ze živnostenského nebo obchodního rejstříku. Prokažte se i jinými certifikáty a osvědčeními získanými ve vašem oboru.

  1.  Ceny

Asi největší problematikou je zveřejnění cen. Nedá se jednoznačně doporučit.

Proto, aby vaši zákazníci cítili transparentnost vašeho podnikání, je vhodné ceník zveřejnit, třeba i když nejste zrovna nejlevnější. Cesta nízkých cen není vždy výhodná. Pokud šikovně dokážete své ceny zákazníkům odůvodnit odpovídající kvalitou a službami, rádi si připlatí. Získáte tak bonitnějšího zákazníka.

Ne vždy je však zveřejnění cen naprosto výhodné a může k tomu vést mnoho důvodu, třeba to, že odkrýváte příliš karty své konkurenci.

Vloženo: 29.8.2013 16:38:09

Sdílet tento článek:Přidat k Facebook Přidat k LinkedIn Přidat k Delicious Přidat k Twitter Přidat k Terchnorati Přidat k Digg Přidat k MySpace Přidat k Google Bookmarks



Komentáře
Yeezy Boost Replica
Expanding their summer lineup, adidas Originals releases their latest Leather Gazelle Collection that inclusive two luxurious versions of the adidas Gazelle silhouette.
31.5.2017 10:09:12

Přidat komentář



 Security code

Poslední příspěvky

Jak zvýšit důvěru návštěvníků vašich webových stránek?
29.8.2013 16:38:09 (1)

Jaký obsah mohu na svých stránkách zveřejňovat?
25.3.2013 12:01:08 (2)

SEO vs PPC
3.3.2013 23:14:47 (1)

Mám si zřídit reklamu za klik?
19.2.2013 17:17:30 (1)

Co to znamená, když se řekne SEO?
23.1.2013 21:11:42 (1)